Tuntikuvaukset

Dancemix
Dancemixissä tutustutaan erilaisiin tansseihin kuten salsa, hiphop ja street dance.

Jazztanssi 5-6- ja 7-9-vuotiaille tytöille ja pojille
Tunneilla nautitaan tanssin ilosta, jonka myötä mm. rytmitaito, tasapaino- ja koordinaatiokyky kehittyvät. Tunnit koostuvat lyhyistä koreografioista ja jazztanssin alkeista.

Joukkuevoimistelu 6-7-vuotiaille
Joukkuevoimistelu on monipuolinen ja kokonaisvaltainen taitolaji, joka koostuu vartalonliikkeistä, hypyistä, tasapainoista, hyppelyistä, käsi- ja jalkaliikkeistä sekä notkeus- ja akrobatialiikkeistä. Tässä ryhmässä harjoitellaan lajin perustaitoja sekä muita motorisia perustaitoja painopisteenä ketteryyden ja akrobatian sekä notkeuden kehittäminen. Harjoittelu on lapsilähtöistä sekä leikkejä ja mielikuvia hyödyntävää. Vaihtelua tuovat voimisteluvälineet kuten pallot, hyppynarut ja nauhat. Myös telinevoimistelun telineitä hyödynnetään lisäämään monipuolisuutta ja mielenkiintoa harjoitteluun. Kaikille joukkuevoimistelijoille hankitaan kauden aikana esiintymisasu, jota voi käyttää myös harjoituksissa. Asun maksimikustannus on 30€.

Joukkuevoimistelu Stara 6-7-vuotiaille
Ryhmä on tarkoitettu niille, jotka haluavat harjoitella joukkuevoimistelua kahdesti viikossa ja esiintyä useammin. Kaikki seuran joukkuevoimistelijat esiintyvät joulujuhlassa ja kevätnäytöksessä. Stara-vuoroon osallistujat pääsevät lisäksi osallistumaan Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin 1-2 kertaa/puolivuotiskausi (lisää Starasta:https://www.voimistelu.fi/fi/Harrastevoimistelu/Tapahtumat-ja-lisenssit/Voimistelun-Asema ).

Ryhmään voivat ilmoittautua sellaiset lapset, jotka käyvät myös keskiviikkoillan joukkuevoimistelussa. Harjoittelun pohjana on keskiviikon ryhmässä opeteltavat taidot. Aiempaa joukkuevoimistelukokemusta ei vaadita. Kaikille joukkuevoimistelijoille hankitaan kauden aikana esiintymisasu, jota voi käyttää myös harjoituksissa. Asun maksimikustannus on 30e. Lisäksi jokaisen tulee hankkia Stara-lisenssi, jonka hinta on 10,50e (elokuu 2018 - heinäkuu 2019). Ohjeet lisenssin ostoon saa kauden alettua. Staran osallistumismaksut sisältyvät harrastemaksuun.

Perhetemppukoulu 3-6-vuotiaille tytöille ja pojille
Perhetemppukoulussa lapsi liikkuu yhdessä aikuisen kanssa. Tavoitteena on harjoittaa monipuolisesti motorisia taitoja ikäryhmälle sopivin tavoin; leikkien, telineradoilla temppuillen ja taitoharjoittelupisteillä turvallisesti oman aikuisen kanssa harjoitellen. Hauskaa ja kehittävää jumppaa, jossa lapsen ja aikuisen välinen vuorovaikutus on tärkeää. Aikuinen saa halutessaan myös treenin heittäytymällä mukaan jumppaan - ja se vasta lapsesta onkin mukavaa!

Telinevoimistelu 6-7-vuotiaille tytöille ja pojille
Tunnilla liikutaan hiki pintaan hymyssäsuin. Pääpainopiste on liikunnan määrässä ja monipuolisuudessa. Telineillä harjoitellaan lajin perustaitoja, tasalattialla kehitetään lasten ketteryyttä sekä motorisia perustaitoja lapsilähtöisesti ja leikkejä hyödyntäen. Lasten omia mielenkiinnonkohteita ja ideoita huomioidaan myös tuntien suunnittelussa ja kulussa.

Akromix 6-8- ja 9-11-vuotiaille tytöille ja pojille
Akrobatiatunnit kehittävät monipuolisesti lapsen motoriikkaa, tasapainoa ja kehonhallintaa. Akrobatiatemppuja harjoitellaan turvallisesti lapsen taitotason huomioiden ja vaikeustasoa hiljalleen nostaen. Akrobatiatunneilla harjoitellaan esimerkiksi kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa ja siltakaatoja. Tunneilla kierrämme myös taitoratoja sekä harjoittelemme helpohkoja nostoja ja pyramideja.

Tanssiliikunta 4-5-, 5-6- ja 6-7-vuotiaille tytöille ja pojille
Tanssiliikunnan tunneilla on tärkeintä liikunnan ilo musiikin ja lorujen siivittämänä. jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja arvokas meidän tanssitunneillamme. Tanssiliikunnan tavoitteina on kehittää lapsen kykyä liikkua musiikin mukaan, itseilmaisua ja kehonhallintaa.

Tanssillinen voimistelu 6-7-vuotiaille tytöille ja pojille
Tanssillisen voimistelun tunneilla yhdistetään tanssin rytmisyys ja voimistelun virtaviivaisuus. Monipuolisilla tunneilla käytetään musiikkia ja välineitä. Tanssillisen voimistelun tavoitteena on kehittää lapsen motorisia perustaitoja, tanssillista rytmiikkaa, itseilmaisua ja kehonhallintaa.

Telinevoimistelu 4-5-, 7-8- ja 9-12-vuotiaille tytöille ja pojille
Telinevoimistelun harrasteryhmät, joissa kehittyy lajitaitojen ohella notkeus ja voima. Naisten telinevoimistelu telineitä ovat hyppy, eritasonojapuut, puomi ja permanto. Pienenpien lasten tunneilla totutellaan telineisiin, kehitetään ketteryyttä, tasapainoa ja uskallusta. Tunneilla on mukana paljon perusvoimistelua sekä leikkejä ja musiikkia.

KiddieJam®, 3-4 ja 5-6-vuotiaille tytöille ja pojille
KiddieJam-tanssitunnilla jammaillaan lajinomaisesti luovuutta ja leikkiä unohtumatta. Pienet tanssijat saavat ohjaajan valitsemia maistiaisia baletin, kansantanssin, showtanssin, streetlajien ja paritanssien perusteista ja kehittävät samalla tanssillisia perustaitojaan.

Satujumppa 3-4-vuotialle tytöille ja pojille
Satujumpassa liikutaan, tanssitaan ja leikitään mukaansa tempaavien tarinoiden siivittämänä sekä tutustutaan eri jumppavälineisiin. Ryhmän tavoitteena on antaa lapselle erilaisia elämyksiä liikunnan avulla. Samalla lapsi oppii toimimaan ryhmässä, kuuntelemaan, odottamaan ja noudattamaan helppoja sääntöjä.

Showdance 7-10 vuotiaille
Tunneilla tutustutaan omaan kehoon, rytmiin, liikkeeseen ja ilmaisuun tanssillisten leikkien ja mukaansa tempaavan musiikin avustuksella. Tunneilla tehdään lyhyitä tanssisarjoja erilaisia tanssityylejä kokeillen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Temppukoulu, pojat
Perhetemppukoulu
Lasten tanssiliikunta
Perhetemppukoulu