Tuntikuvaukset

Akromix 6-8- ja 9-11-vuotiaille tytöille ja pojille
Akrobatiatunnit kehittävät monipuolisesti lapsen motoriikkaa, tasapainoa ja kehonhallintaa. Akrobatiatemppuja harjoitellaan turvallisesti lapsen taitotason huomioiden ja vaikeustasoa hiljalleen nostaen. Akrobatiatunneilla harjoitellaan esimerkiksi kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa ja siltakaatoja. Tunneilla kierrämme myös taitoratoja sekä harjoittelemme helpohkoja nostoja ja pyramideja. (Ryhmät yhdistetty kevääksi 2021).

Dancemix 5-6-vuotiaille tytöille ja pojille                                                                                Tanssitunnilla fiilistellään eri tanssityyleillä kuten Street dance, nykytanssi ja showtanssi. Tunnilla harjoitellaan perusteita eri tanssityyleistä, tehdään koreografioita ja nautitaan tanssin ilosta hyvän musiikin siivittämänä.

Dancemix 7-9- ja 10-12-vuotiaille tytöille ja pojille
Tanssitunnilla fiilistellään eri tanssityyleillä kuten Salsa, Hiphop ja Street dance. Tunnilla harjoitellaan perusteita eri tanssityyleistä, harjoitellaan koreografioita ja nautitaan tanssin ilosta hyvän musiikin siivittämänä.

Joukkuevoimistelu Stara 8-9-vuotiaille

Joukkuevoimistelu on monipuolinen ja kokonaisvaltainen taitolaji, joka koostuu vartalonliikkeistä, hypyistä, tasapainoista, hyppelyistä, käsi- ja jalkaliikkeistä sekä notkeus- ja akrobatialiikkeistä. Tässä ryhmässä harjoitellaan lajin perustaitoja sekä muita motorisia perustaitoja painopisteenä ketteryyden, vartalonhallinnan sekä notkeuden kehittäminen. Harjoittelu on lapsilähtöistä sekä leikkejä ja mielikuvia hyödyntävää. Vaihtelua tuovat voimisteluvälineet kuten pallot, hyppynarut ja nauhat. Myös telinevoimistelun telineitä hyödynnetään lisäämään monipuolisuutta ja mielenkiintoa harjoitteluun. Joukkuevoimistelijoille hankitaan kauden aikana esiintymisasu, jota voi käyttää myös harjoituksissa. Lisäksi jokaisen tulee hankkia Stara-lisenssi, jonka hinta on 10,50e (koko toimintavuosi syksy-kevät). Ohjeet lisenssin ostoon saa kauden alettua. Staran osallistumismaksut sisältyvät harrastemaksuun.

Ryhmä osallistuu seuran näytöksen lisäksi Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin 2 kertaa/puolivuotiskausi (lisää Starasta: https://www.voimistelu.fi/fi/Harrastevoimistelu/Tapahtumat-ja-lisenssit/Voimistelun-Asema)

Perhetemppukoulu 2-6-vuotiaille tytöille ja pojille
Perhetemppukoulussa lapsi liikkuu yhdessä aikuisen kanssa. Tavoitteena on harjoittaa monipuolisesti motorisia taitoja ikäryhmälle sopivin tavoin; leikkien, telineradoilla temppuillen ja taitoharjoittelupisteillä turvallisesti oman aikuisen kanssa harjoitellen. Hauskaa ja kehittävää jumppaa, jossa lapsen ja aikuisen välinen vuorovaikutus on tärkeää. Aikuinen saa halutessaan myös treenin heittäytymällä mukaan jumppaan - ja se vasta lapsesta onkin mukavaa!

Tanssiliikunta 6-7-vuotiaille tytöille ja pojille
Tanssiliikunnan tunneilla on tärkeintä liikunnan ilo musiikin ja lorujen siivittämänä. jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja arvokas meidän tanssitunneillamme. Tanssiliikunnan tavoitteina on kehittää lapsen kykyä liikkua musiikin mukaan, itseilmaisua ja kehonhallintaa.

Telinevoimistelu 4 vuotiaasta alkaen eri ikäryhmille
Telinevoimistelun harrasteryhmissä harjoitellaan lajin perustaitoja ja -tekniikkaa. Motorisia perustaitoja ja fyysisiä ominaisuuksia harjoittamalla tuetaan lajitaitojen kehittymistä. Harjoittelu toteutetaan ikätasolle sopivalla tavalla ja etenkin nuorimpien ryhmissä taitoja kehitetään leikinomaisesti.

Satujumppa 3-4-vuotialle tytöille ja pojille
Satujumpassa liikutaan, tanssitaan ja leikitään mukaansa tempaavien teemojen siivittämänä sekä tutustutaan eri jumppavälineisiin. Ryhmän tavoitteena on antaa lapselle erilaisia elämyksiä liikunnan avulla. Samalla lapsi oppii toimimaan ryhmässä, kuuntelemaan, odottamaan ja noudattamaan helppoja sääntöjä.

Showdance 7-10-vuotiaille tytöille ja pojille
Tunneilla tutustutaan omaan kehoon, rytmiin, liikkeeseen ja ilmaisuun tanssillisten leikkien ja mukaansa tempaavan musiikin avustuksella. Tunneilla tehdään lyhyitä tanssisarjoja erilaisia tanssityylejä kokeillen.

Nykytanssi 11-14 vuotiaille
Nykytanssissa liikutaan monipuolisesti erilaisten koreografioiden ja harjoitteiden avulla. Tavoitteena on kehittää omaa kehonhallintaa ja ilmaisua. Nykytanssissa hyödynnetään omaa kehonpainoa ja liikeratoja. Tunneilla voidaan tehdä akrobaattisia liikkeitä, lihaskuntoa sekä liikkuvuusharjoitteita. 

LIIKU VAPAASTI-tunti 

Lohjan Naisvoimistelijat tarjoaa tulevalla kaudella koko perheelle loistavan mahdollisuuden liikkua edullisesti yhdessä. Metsolan koulun liikuntasalissa järjestetään tiistaisin Liiku vapaasti - tunti, joka tarjoaa mahdollisuuksia liikkua, leikkiä, pelata ja temppuilla oman vanhemman tai vaikka koko perheen kanssa. Tunti alkaa klo 17.50 ja mukana voi touhuta aina klo 18.40 asti.

Tunnit rakennetaan perheille valmiiksi seuran ohjaajien toimesta ja he toimivat myös tunnin valvojina. Kolmen viikon välein vaihtuvat teemat tarjoavat monipuolisesti liikkumisen iloa niin välineiden kuin vaikkapa temppuratojen ja pallopelien parissa.

Osallistumismaksu on 2€ / lapsi ja vanhemmat sekä alle 2 -vuotiaat liikkuvat mukana täysin ilmaiseksi. Halutessaan voi tunneista kerätä omaan liikuntapassiin tarroja ja näin kuuden kerran jälkeen seuraava tunti on koko perheelle ilmainen!

Tunneille ei ole ennakkoilmoittautumisia. Maksu paikan päällä kortilla tai käteisellä.

HUOM! Tunneilla vanhemmat ovat vastuussa omista lapsista. Osallistujat eivät ole seuran vakuutuksen piirissä.

Seuran ohjaajat ovat paikalla valvomassa, mutta eivät ohjaa tuntia.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Temppukoulu, pojat
Perhetemppukoulu
Lasten tanssiliikunta
Perhetemppukoulu