Joukkuevoimistelu

Kuva: Sami Ilvonen

Joukkuevoimistelu on monipuolinen ja kokonaisvaltainen taitolaji, joka koostuu vartalonliikkeistä, hypyistä, tasapainoista, hyppelyistä, käsi- ja jalkaliikkeistä sekä notkeus- ja akrobatialiikkeistä. Harjoituksissa  kehitetään lajin perustaitoja sekä fyysisiä ominaisuuksia. Harjoitteluun monipuolisuutta ja vaihtelua tuovat voimisteluvälineet (pallot, hyppynarut, nauhat, vanteet). Joukkuevoimistelijoille hankitaan kauden aikana omakustanteinen esiintymisasu sekä lisenssi. Starojen osallistumismaksut sisältyvät kausimaksuun.

Stara-tapahtumassa kaikki osallistujat palkitaan, eikä joukkueita laiteta paremmuusjärjestykseen. Ohjaajat saavat arvioitsijoilta eli arveilta kirjallisen palautteen joukkueen taidoista sekä koreografiasta. Lisää Starasta voit lukea täältä: https://www.voimistelu.fi/blog/tapahtuma/stara-tapahtuma/ 

 

Joukkuevoimistelu Genex 11-13v.

Genex-joukkueessa on 2011-2013 syntyneitä tyttöjä, jotka ovat harjoitelleet lajia jo useamman vuoden ajan. Joukkue osallistui viiden vuoden ajan Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin ja siirtyi keväällä -24 kilpailemaan 12-14-vuotiaiden harrastesarjaan. Joukkue harjoittelee kolme kertaa viikossa ja jatkaa kilpailemista harrastesarjassa. Tavoitteet ovat omien taitojen kehittämisessä ja onnistuneissa kisasuorituksissa, eivät sijoituksissa.

Kisojen lisäksi joukkue hakee elämyksiä ja uusia kokemuksia voimistelun suurtapahtumista. Kesällä -22 voimisteltiin Tampereen Gymnaestradassa ja kesällä -24 Italian Riccionessa Festival del Sole -tapahtumassa. Tulevinakin vuosina on suunnitelmana osallistua vastaaviin tapahtumiin. Joka kauteen sisällytetään myös muuta kivaa yhteistä tekemistä joukkueiltojen muodossa.

Joukkueeseen otetaan mukaan uusia tyttöjä, joilla on hyvä luontainen notkeus sekä mahdollisesti aiempaa voimistelutaustaa. Otathan yhteyttä ohjaajaan jos haluat sopia treenikokeilusta, yhteystiedot saat seuran puheenjohtajalta.

 

Joukkuevoimistelu Gisella 9-11v.

Joukkuevoimistelun Gisella-joukkueessa voimistelee 2013-2015 syntyneitä voimistelijoita. Joukkue on perustettu keväällä 2023 ja mukaan otetaan matalalla kynnyksellä uusia tyttöjä. Joukkue osallistuu kauden aikana Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin.

Tunneilla harjoitellaan joukkuevoimistelun lajitaidon lisäksi mm. liikkuvuutta, fysiikkaa sekä akrobatiaa. Myös eri voimisteluvälineet (nauhat, pallot, hyppynarut) tuovat harjoitteluun monipuolisuutta.

Joukkue harjoittelee tavoitteellisesti kaksi kertaa viikossa.

Mikäli kiinnostuit joukkueesta, saat yhteystiedot puheenjohtajalta!

 

Kuva: Järvenpään Voimistelijat