Telinevoimistelu Merkkiryhmä

Telinevoimistelun merkkiryhmä on tavoitteellisen harrastamisen telinevoimisteluryhmä. Ryhmä harjoittelee 3 x viikossa, 2,5h/kerta.

 Kausi kestää muita harrasteryhmiä pidempään. Ryhmä on tarkoitettu jo aiemmin voimistelua harrastaneille. Ryhmään voi siirtyä ohjaajan suosituksen kautta. Merkkiryhmästä kiinnostuneet, olkaa yhteydessä vastuuohjaajaan (Marja Katajavuori), katajavuori.marja@gmail.com, ennen ryhmään ilmoittautumista.


Telinevoimistelun merkkiryhmä harjoittelee tavoitteellisesti, mutta kilpailla ei tarvitse. Tällä hetkellä halukkaat lapset osallistuvat joko matalimman tason kilpailuihin tai Stara-tapahtumiin (tapahtumia, joissa lapsia ei laiteta paremmuusjärjestykseen ja jokainen osallistuja saa mitalin).

Lajitaitojen kehittymistä seurataan Suomen Voimisteluliiton laatimien suoritusmerkkien avulla. Merkeissä lajitaitojen ja fyysisten ominaisuuksien vaatimukset vaikenevat asteittain. Mikäli haluaa kilpailemaan myöhemmin, vaaditaan kilpailuoikeuteen merkkijärjestelmän neljä ensimmäistä merkkiä suoritetuksi (stara-, kupari-, pronssi- ja hopeamerkki). Siten tämä systeemi tukee tavoitteellisen harrastevoimistelun lisäksi myös mahdollista kilpavoimistelusta innostumista. Ryhmän sisällä lapsia jaetaan pienryhmiin harjoittelemaan heille sopivan tasoisia lajitaitoja. Tämä mahdollistaa myös ryhmässä suuremman ikäjakauman (2014-2018). Merkkijärjestelmässä jokainen etenee omaan tahtiin. Merkkijärjestelmään voi tutustua enemmän Suomen Voimisteluliiton sivuilla.

Merkkiryhmässä harjoittelu on lapsen ikätasolle soveltuvaa harjoittelua - tekniikkaa ja fyysisiä ominaisuuksia harjoitetaan myös leikkien ja mielikuvien kautta. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että tämä ryhmä on kohdistettu nimenomaan niille, jotka ovat innostuneet harjoittelemaan lajia enemmän. Ohjaajat suunnittelevat tunnit johdonmukaisesti tavoitteita tukien ja lasten asenteen (käyttäytyminen ja innostuneisuus) tulee tukea harjoittelua. Tavoitteellinen harjoittelu vaatii myös fyysisten ominaisuuksien (erityisesti voima ja liikkuvuus) harjoittelua. Jokaista telinettä (eritasonojapuut/rekki, hyppy, permanto ja puomi) harjoitellaan tasaisesti.