Joukkuevoimistelu Stara 8-10-vuotiaille

Joukkuevoimistelu-ryhmässä on 2011-2013-syntyneitä tyttöjä, jotka ovat harjoitelleet lajia 1-5 vuotta. Joukkue on osallistunut viimeisen kolmen vuoden ajan Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin, jotka ovat olleet kovasti odotettuja kauden kohokohtia.

Stara-tapahtumassa kaikki osallistujat palkitaan, eikä joukkueita laiteta paremmuusjärjestykseen. Ohjaajat saavat arvioitsijoilta eli arveilta kirjallisen palautteen joukkueen taidoista sekä koreografiasta. Staraan voivat osallistua 6-12-vuotiaat voimistelijat. Lisää Starasta voit lukea täältä: 

https://www.voimistelu.fi/fi/Harrastevoimistelu/Tapahtumat-ja-lisenssit/Voimistelun-Asema

Ryhmällä ei ole kilpailullisia tavoitteita, vaan joka kaudella kehitetään edelleen vanhoja taitoja sekä opetellaan uusia. Fyysisistä ominaisuuksista harjoitetaan erityisesti liikkuvuutta eli notkeutta ja keskivartalon voimaa. Myös ketteryyttä harjoitetaan ja ryhtiä sekä ojennuksia kehitetään.

Harjoittelua eriytetään taitojen mukaan ja tavoitteena on kehittää jokaisen taitoja ja ominaisuuksia turvallisesti ja mahdollisimman tehokkaasti. Kaksi viikoittaista harjoituskertaa on jaettu siten, että keskiviikkoisin kehitetään lajitaitojen lisäksi monipuolisesti muita motorisia perustaitoja Kisakallion huippuolosuhteita hyödyntäen. Sunnuntaisin painotus on lajitaidoissa ja ohjelmaharjoittelussa.

Seuran tavoitteena on kasvattaa tästä ryhmästä pitkäaikainen ”edustusjoukkue”, joka edustaa seuraa esim. esiintymällä paikallisissa tapahtumissa. Ryhmään otetaan mukaan uusia tyttöjä, joilla on hyvä luontainen notkeus ja mahdollisesti aiempaa voimistelutaustaa. Voit sopiva treenikokeilusta ryhmän ohjaajan kanssa, yhteystiedot saat seuran puheenjohtajalta.