Tanssillinen voimistelu

 

Mitä tanssillinen voimistelu on?

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia eri-ikäisiä naisia. Tuttavallisemmin tanvon sielu ja sydän on keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Lajin harjoitteluun kuuluvat perusvoimistelutaitojen lisäksi vartalo- ja jalkatekniikan harjoittelu sekä hyppyjä ja erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuus ja voima. Lisätietoja voimistelu.fi . 

Mitä tanvo on LNV:ssä?

Tanssillinen voimistelu on kokonaisvaltaista liikuntaa keholle ja mielelle. 

Tanssillinen voimistelu sopii kaikille voimistelusta kiinnostuneille ryhmäliikuntatunniksi. Voimistelun erityistä osaamista ei tarvitse olla, ja jokainen tekee liikkeet oman taidon mukaan. Tunnilla tehdään perusvoimistelun lisäksi liikkuvuutta lisääviä liikkeitä, samalla jäntevyys ja voima lisääntyy jaloissa. Suunnitelmassa on myös ryhmälle sopivan koreografian harjoittelua. Tavoitteena on ryhdikäs ja joustava vartalo sekä hyvä ja iloinen mieli.

Tarkoituksena on jatkaa aikuisten tanssillista voimistelun ryhmän kanssa syksyllä 2021 eli jatkuvuutta aikuisten voimistelulle on tiedossa. Pidemmän aikavälin tavoitteena on, että ryhmä esiintyisi vähintään seuran näytöksissä (2 krt/vuosi). Esiintyminen ei ole pakollista, vaan halukkaille mahdollisuus. Myös Tampereella vuonna 2022 järjestettävään kansalliseen voimistelutapahtumaan Gymnaestradaan on mahdollisuus päästä mukaan esiintymään kenttäohjelmaan.