Joukkuevoimisteluun etsitään lisää harrastajia!

13.6.2019

Syksyllä -18 mitalit napattiin kaulaan Pink Panther -ohjelmalla.
Syksyllä -18 mitalit napattiin kaulaan Pink Panther -ohjelmalla.

Joukkuevoimisteluun etsitään lisää harrastajia!

 

Joukkuevoimistelu-ryhmässä on 2011-2013-syntyneitä tyttöjä, jotka ovat harjoitelleet lajia 1-3 vuotta. Joukkue on osallistunut viimeisen vuoden ajan Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin, jotka ovat olleet kovasti odotettuja kauden kohokohtia. Parasta tyttöjen itsensä mielestä tapahtumissa on ollut esiintymisen ja mitalin lisäksi muiden esiintymisten seuraaminen sekä pukuloiston ihailu ja puvuista pudonneiden strassien keräily :)

 

Stara-tapahtumassa kaikki osallistujat palkitaan, eikä joukkueita laiteta paremmuusjärjestykseen. Ohjaajat saavat arvioitsijoilta eli arveilta kirjallisen palautteen joukkueen taidoista sekä koreografiasta. Staraan voivat osallistua 6-12-vuotiaat voimistelijat. Lisää Starasta voit lukea täältä: 

https://www.voimistelu.fi/fi/Harrastevoimistelu/Tapahtumat-ja-lisenssit/Voimistelun-Asema

 

 

Ryhmällä ei ole kilpailullisia tavoitteita, vaan joka kaudella kehitetään edelleen vanhoja taitoja sekä opetellaan uusia. Fyysisistä ominaisuuksista harjoitetaan erityisesti nopeutta ja ketteryyttä sekä liikkuvuutta eli notkeutta. Nämä ominaisuudet ovat lajissa tärkeitä ja niissä on nyt meneillään iän mukainen herkkyyskausi eli kehittyminen on nopeaa.

 

Harjoittelua eriytetään taitojen mukaan ja tavoitteena onkin kehittää jokaisen taitoja ja ominaisuuksia turvallisesti ja mahdollisimman tehokkaasti. Kaksi viikoittaista harjoituskertaa on jaettu siten, että keskiviikkoisin kehitetään lajitaitojen lisäksi monipuolisesti muita motorisia perustaitoja Kisakallion huippuolosuhteita hyödyntäen. Sunnuntaisin painotus on lajitaidoissa ja ohjelmaharjoittelussa. Keskiviikkoisin harjoittelevat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksiin. Kaksi kertaa viikossa harjoittelevat osallistuvat seuran omien näytösten lisäksi Stara-tapahtumiin.

 

Seuran tavoitteena on kasvattaa tästä ryhmästä ”edustusjoukkue”, joka edustaa seuraa esim. esiintymällä paikallisissa tapahtumissa. Edellinen vastaava tanssin puolelta lopetti toimintansa tähän kevääseen tyttöjen ollessa 16-17-vuotiaita. Joukkuevoimistelijat olivat jo viime vuonna esiintymässä Hoplopin asiakkailleen järjestämissä pikkujouluissa.

 

Ryhmää saa kokeilla seuran käytäntöjen mukaisesti kaksi viikkoa maksutta. Lisätietoja voit kysellä ohjaajalta: Päivi Nissinen, p. 041 4663486, ronkko.paivi@gmail.com.